PREFATÃ

 

PREFATA

Lucrarea Introducere in stiinta politica se adreseaza cu prioritate studentilor Universitatii din Craiova, in special celor de la specializarea Stiinte politice, dar si celor care doresc sa se initieze in studiul politicului. Intr-o lume creata si dominata de politic, cand totul a devenit politic sau se afla sub influenta sa, prin demersul nostru incercam sa descifram conceptele, principiile si valorile de baza ale politicului, sa le facem cat mai accesibile celor interesati.
Intr-o structura si cu un limbaj strict didactic, prezenta lucrare realizeaza o trecere in revista a principalelor teme care prefateaza cercetarea politicului.
Din perspectiva teoriei generale a politicului in lucrare am incercat sa prezentam cele mai importante conceptii, teorii ale politologilor si ganditorilor din literatura straina consacrata, iar acolo unde a fost posibil am evidentiat si punctele de vedere ale cercetatorilor romani.
Fiind o analiza cu caracter general al politicului care vine sa deschida studiul acestuia, abordarea noastra nu este exhaustiva, ci ea s-a cantonat in perimetrul cunostiintelor de baza.
Adresanadu-se studentilor, celor care fac primii pasi in descifrarea politicului, in demersul nostru am incercat sa ne ferim de a pune in discutie probleme controversate, desi suntem constienti ca acestea sporesc interesul unui discurs politic.
Scopul declarat al lucrarii este acela de a transmite cunostiintele fundamentale necesare unei abordari viitoare, profunde si detaliate a politicului.

Autor,
Dr. A. Piturca





În acest curs:

  1. Introducere în studiul politologiei
  2. Sistemul politic
  3. Statul - institutie fundamentalã a sistemului politic
  4. Puterea politicã
  5. Institutia Politicã Executivã. Guvernul
  6. Institutia Sefului Statului
  7. Institutia Politicã Legislativã. Parlamentul
  8. Partidele politice
  9. Cultura politicã
  10. Ideologia politicã
  11. Democratia politicã
  12. Regimurile politice

back Rãsfoieste cursul next


<--IDD