Pagina in Romana This Page in English Cette page au Francais Universitatea din Craiova
Cursurile de vara Constantin Bancusi
Conditii de Inscriere si Participare
Programul scolii de vara
Lectori
Despre Universitatea din Craiova
Galerie Foto
Noutati
Contact
Pagina Universitatii

Informatii actualizate la:
 
 

PROGRAMUL SCOLII DE VARAPROGRAM ORIENTATIV AL CURSURILOR

Programul nu a fost inca afisat. 

CURSURI DE LIMBA ROMANA


1. Nivel introductiv
La sfarsitul acestor cursuri intensive de nivel introductiv cursantii isi vor insusi si dezvolta abilitatile de a formula, de a exprima si de a intelege enunturi simple si formule de politete, astfel incat sa poata comunica, in scris si oral, in situatii uzuale.
2. Nivel mediu
La sfarsitul acestor cursuri, participantii isi vor dezvolta deprinderile practice de exprimare existente, astfel incat, prin variate exercitii aplicative, prin jocuri de limba, sa poata utiliza limba romana in enunturi scrise si orale.
3. Nivel avansat
Cursurile din acest modul isi propun sa perfectioneze abilitatile de a formula, in scris si oral, idei, pareri, ganduri proprii in enunturi complexe si variate, cu subtilitati de exprimare privind toate categoriile limbii.

PROGRAM TURISTIC SI CULTURAL

 • filme
 • teatru
 • curs de dans folcloric
 • degustare de vinuri
 • excursii in principalele puncte de inters turistic ale zonei (complexul sculptural "C. Brancusi", Targu Jiu si Hobita, manastirile si pesterile din nordul Olteniei), la Curtea de Arges, Manastirea Argesului, barajul Vidraru; pe urmele lui Vlad Tepes (Dracula) la Cetatea Poenari si castelul Bran din Transilvania, la Bucuresti - capitala Romaniei.
 • In Oltenia si Muntenia, puteti descoperi adevarate comori arhitecturale din piatra si lemn. Troite vechi de sute de ani si case batranesti cu pridvor si porti monumentale. Ceramica de la Horezu si Oboga, dansurile si costumele populare cusute cu migala. In zona Argesului cei dornici de excursii pot prganiza drumetii pe carari de munte si excursii la pestera si cheile Dambovicioarei, la Pestera Ursilor si Valea Cheii.
Pe parcursul cursurilor de vara se vor organiza excursii la:
 • complexul sculptural "C. Brancusi", Targu Jiu si Hobita
  Figura centrala in miscarea artistica moderna, Constantin Brancusi este considerat unul din cei mai mari sculptori ai secolului al XX-lea. Sculpturile sale se remarca prin eleganta formei si utilizarea sensibila a materialelor, combinand simplitatea artei populare romanesti cu rafinamentul avantgardei pariziene. Verticalitatea, orizontalitatea, greutatea, densitatea cat si importanta acordata luminii si spatiului sunt trasaturile caracteristice ale creatiei lui Brancusi. Opera sa a influentat profund conceptul modern de forma in sculptura, pictura si desen. Constantin Brancusi a eliberat sculptura de preponderenta imitatiei mecanice a naturii, a refuzat reprezentarea figurativa a realitatii, a preconizat exprimarea esentei lucrurilor, a vitalitatii formei, a creat unitatea dintre sensibil si spiritual. in opera sa, Brancusi a oglindit felul de a gandi lumea a taranului roman. Prin obarsia sa taraneasca, si-a aflat radacinile adanci ale operei sale in traditiile, miturile si functia magica a artei populare romanesti. Brancusi a relevat lumii occidentale dimensiunea sacra a realitatii.
 • manastirile si pesterile din nordul Olteniei, la Curtea de Arges, Manastirea Argesului, barajul Vidraru
  Manastirea Cozia (judetul Valcea). La 23 km de Ramnicu Valcea, manastirea este cea mai frumoasa ctitorie a voievodului Mircea cel Batran. Ridicata in 1388, lacasul poarta amprenta arhitecturii valahe, modelate de influente bizantine. in muzeul manastirii se gasesc astazi colectii de icoane, monede si carti.
  Manastirea Govora (judetul Valcea) este situata la 17 km de Ramnicu Valcea. Prima biserica, ridicata la inceputul secolului XV de Vlad Dracul (tatal lui Vlad Tepes), a fost restaurata si extinsa de mai multe ori pana in secolul X. Mai tarziu, in 1710, domnitorul Constantin Brancoveanu i-a decorat interiorul cu picturi in stilul artistic ce ii poarta numele.
  Manastirea Arnota (judetul Valcea). Legenda spune ca domnitorul Matei Basarab a ales sa ridice aceasta manastire pe locul gospodariei unde a gasit adapost intr-un moment greu. Cand era urmarit de turci. Astazi, manastirea Arnota este unul dintre cele mai pretioase monumente din Romania. Faimos pentru stilul sau arhitectural, pentru picturile si sculpturile sale.
  Alt lacas-monument din Oltenia este Manastirea Tismana (1377), ridicata pe o stanca, la 36 km de Targu-Jiu.
 • Bucuresti - capitala Romaniei

 

Copyright © Universitatea din Craiova. | Ultima actualizare: 24-09-2023 Cautare | Contact | Harta Site | Design

Facultatile Universitatii din Craiova:
Departamente, adrese de interes:
Ministerul Educatiei si Cercetarii, Tineretului si Sportului Agentia Romana de Asigurare a Calitatii în Învatamantul Superior Portalul Uniunii Europene RoEduNet Proiecte strategice pentru Invatamantul Superior

Universitatea din Craiova

adresa: str. A. I. Cuza nr.13, Craiova, Romania, cod postal: 200585
tel: +40 251 414398, fax: +40 251 411688

Universitatea din Craiova este inregistrata ca operator in Registrul de evidenta a prelucrarii datelor cu caracter personal, gestionat de Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter personal, sub nr. 10883, avand ca scop declarat "gestionarea bazei de date a cursantilor".