Pagina in Romana This Page in English Cette page au Francais Universitatea din Craiova
Cursurile de vara Constantin Bancusi
Conditii de Inscriere si Participare
Programul scolii de vara
Lectori
Despre Universitatea din Craiova
Galerie Foto
Noutati
Contact
Pagina Universitatii

Informatii actualizate la:
 
 

DESPRE CRAIOVA SI UNIVERSITATEA DIN CRAIOVACraiova unul dintre cele mai mari orase ale Romaniei, este situata in sud-vestul tarii si a fost locuita, din primele secole ale erei noastre, de catre vechii daci, care o numeau Pelendava.

La aproximativ 200 km de Bucuresti, Craiova se afla in Campia Romana, la egala distanta de Dunare si Muntii Carpati (in jur de 100 km) , pe malul stang al raului Jiu.Capitala a provinciei Oltenia, municipiul Craiova est un centru istoric, comercial si cultural.

Orasul este cunoscut in strainatate mai ales prin Universitate, care pregateste specialisti si din alt tari; prin Teatrul National, cu numeroase premii internationale;prin Muzeul de Arta, cu o sala Brancusi, precum si prin alte institutii de prestigiu.

Universitatea din Craiova a fost fondata in 1947 si functioneaza in prezent cu un numar de 17 facultati si 2 colegii, avand un profil complex : universitar (filologic, istoric, filozofic,sociologic,biologic, de stiinte exacte) ,juridic, artistic, teologic,tehnic,economic,agronomic si sportiv.

Alte resurse

 • Site-ul oficial al Universitatii din Craiova
 • Scurta prezentare a orasului Craiova
 • Click for Craiova, Romania Forecast


   

  Copyright © Universitatea din Craiova. | Ultima actualizare: 07-12-2023 Cautare | Contact | Harta Site | Design

  Facultatile Universitatii din Craiova:
  Departamente, adrese de interes:
  Ministerul Educatiei si Cercetarii, Tineretului si Sportului Agentia Romana de Asigurare a Calitatii în Învatamantul Superior Portalul Uniunii Europene RoEduNet Proiecte strategice pentru Invatamantul Superior

  Universitatea din Craiova

  adresa: str. A. I. Cuza nr.13, Craiova, Romania, cod postal: 200585
  tel: +40 251 414398, fax: +40 251 411688

  Universitatea din Craiova este inregistrata ca operator in Registrul de evidenta a prelucrarii datelor cu caracter personal, gestionat de Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter personal, sub nr. 10883, avand ca scop declarat "gestionarea bazei de date a cursantilor".