FAIL (the browser should render some flash content, not this).

Pentru anul universitar 2019-2020, facultatea organizeaza 4 forme de Master - cursuri postuniversitare, care se adreseaza absolventilor facultatilor de profil cu examen de licenta, dupa cum urmeaza:

1. Activitate motrica curriculara si extracurriculara
2. Performanta in sport
3. Kinetoterapia in reeducarea neuromotorie
4. Managementul organizatiilor si evenimentelor sportive

Examenul de admitere se organizeaza in luna septembrie 2019:
- perioada de inscriere: 10-17 septembrie 2019;
- sustinerea probelor:
18 sept. 2019 Activitati motrice curriculare si extracurriculare
18 sept. 2019 Kinetoterapie in reeducarea neuromotorie
19 sept. 2019 Performanta in sport
19 sept. 2019 Managementul organizatiilor si evenimentelor sportive

Structura anului universitar 2019 - 2020


Planurile de studii urmaresc continuarea formarii profesionale a absolventilor licentiati in Educatie Fizica si Sport in directia formarii competentelor necesare predarii educatiei fizice la ciclul liceal si in invatamantul superior, a organizarii si desfasurarii activitatilor sportive extracurriculare, a educatiei permanente pentru practicarea acestora in cadrul Masterului "Activitate motrica curriculara si extracurriculara", a formarii competentelor specifice sportului de performanta la nivel juniori, seniori si inalta performanta in cadrul Masterului "Performanta in sport". Masterul "Kinetoterapia in reeducarea neuromotorie" este un program pe care il propunem pe parcursul a patru semestre. Include notiuni generale ce tin de bazele anatomofiziologice si patologice ale recupersrii neuromotorii, dar si notiuni referitoare la modul de abordare din punct de vedere clinic, functional al pacientilor in functie de varsta, programul cuprinzand cursuri, seminarii ai ore de lucrari practice care contin teme legate de mijloacele adjuvante terapiei recuperatorii kinetice cum este masajul, tehnici speciale de masaj, oretzare, terapie fizicala, psihoterapie, terapie de urgenta. Temele propuse in cadrul acestui program de pregatire postuniversitar vine sa consolideze cunostintele teoretico-practice pe care absolventii de kinetoterapie le-au dobandit in timpul facultatii, avand posibilitatea de a-si insusi tehnici si metode noi de recuperare. Cursul contine un numar mare de ore de lucrari practice care se vor desfasura in unitati de specialitate, in cadrul carora cursantii vor avea posibilitate sa lucreze cu cazuri concrete, sa evalueze pacientii si apoi sa stabileasca programul kinetic recuperator pe care sa-l aplice urmarind evolutia pacientilor. Acest curs il consideram util datorita necesitatii tot mai mari a interventiei recuperatorii in bolile neurologice si patologia complexa a sistemului locomotor, stiut fiind faptul ca acestea lasa sechele fizice si functionale importante, care impun o evaluare corecta si o abordare corecta din punct de vedere terapeutic a pacientilor, in vederea reducerii impactului social pe care aceste sechele le au si costurile acestora. Cunoasterea si aplicarea pe baze stiintifice a programelor de recuperare in sfera neuromotorie sunt absolut necesare in obtinerea unor efecte benefice legate de reeducarea neuromotorie.

 

 

 

 

Evidenta studentilor.
Consulta on-line situatia scolara
Citeste mai mult...

 

 

 

 

Admitere
Numarul de locuri pentru fiecare forma de invatamant se va afisa la sediul facultatii. Citeste mai mult...

 

 

 

 

Universitatea din Craiova a demarat procesul de accesare a Fondului Social European 2007-2013 si a Instrumentelor structurale in Romania 2007-2013.
Citeste mai mult...