DEPARTAMENTUL DE ARTE

Go to content

Main menu

Scurt istoric

PREZENTARE

ARGUMENT

Înfiintarea unei sectii de teatru la Universitatea din Craiova devenise iminenta. Nationalul din Craiova a fost si ramâne unul din reperele de nadejde ale miscarii teatrale românesti, iar turneele peste hotare de dupa 1990, efectuate într-un ritm solicitant si deosebit de rodnic i-au adus numeroase succese si o bine meritata notorietate mondiala. Cu alte cuvinte, fiintarea amintitei sectii a fost un demers logic, de o necesitate în afara oricarei îndoieli. Lânga un mare teatru trebuia sa rodeasca o pepiniera de talente care sa contribuie la subventionarea generatiilor urmatoare de actori profesionisti.


Astfel, actualul Departament de Arta Teatrala se fiinteaza ca Sectie de teatru în Universitatea din Craiova, Facultatea de Litere si Istorie, Catedra de Literatura româna, universala si comparata, sub girul profesional al actorului de teatru si film, regizor si viitor profesor de arta actorului - Remus Margineanu. Nimic nu s-ar fi putut realiza fara sprijinul, întelegerea si mai ales dragostea oferite de :


Rector - prof.univ.dr.ing. Mircea Ivanescu


Decan - prof.univ.dr. Vladimir Osiac


Sef Catedra - prof.univ.dr. Emil Dumitrascu


Sectia beneficiaza de sustinerea totala din partea membrilor Senatului universitar.


Nu în ultimul rând sectia beneficiaza de eleganta sustinere morala si practica oferite de Doamna prof.univ.dr. Katalin Dumitrascu si de eminentul om de cultura, critic de teatru si film Florian Potra.


Actuala conducere a Universitatii din Craiova, Facultatea de Litere prin: Rector - prof.univ.dr. Ion Vladimirescu, Prorector - prof.univ.dr. Nicolae Panea, Decan - conf.univ.dr. Gabriel Cosoveanu si întregul colectiv al Senatului universitatii îndeplinesc o misiune dificila, pentru ca sustin demersul educatiei vocationale la nivel academic.
MISIUNEA
Misiunea de baza a Departamentului de Arta Teatrala o constituie formarea unor specialisti cu posibilitati reale de integrare rapida si eficienta în domeniul artei interpretarii dramatice. În acest scop Departamentul de Arta Teatrala (acreditat din anul 2004) asigura o instruire profesional-vocationala cu un plan de învatamânt bine structurat, în care se îmbina fericit disciplinele de specialitate cu cele fundamentale si complementare. Aceasta prima structura de învatamânt superior în domeniul teatrului din Craiova serveste în special Teatrului National, altor scene profesioniste din tara precum si posturilor de televiziune sau de radio locale si nu numai. 
stats counter
Free Web Counters
Back to content | Back to main menu