Pagina in Romana This Page in English Cette page au Francais Universitatea din Craiova
Colaborari internationale
Doctor Honoris Causa
Noutati / Evenimente
Programe LLP
Alte Programe/Burse
Foreign Students
Lectorate straine
Lectorate romanesti in strainatate
Responsabili Relatii Internationale
Documente
Cursuri de vara
Mobilitati studenti/cursuri pregatitoare de limba
Mobilitati profesori
Galerie foto evenimente
Contact
Pagina Universitatii

 

TEMPUS, Informatii Generale

Programul Tempus (Trans-European mobility scheme for university studies) a fost lansat de Comisia Europeana in 1990, in vederea sprijinirii modernizarii invatamantului superior si incurajarii mobilitatii universitare in spatiul UE si statele partenere (tari din Balcanii de Vest, Europa de Est, Asia Centrala, Africa de Nord si Orientul Mijlociu).

Tempus a cunoscut faze succesive: Tempus (1990-1993), Tempus II (1994-1999), Tempus III (2000-2006), iar incepand cu 2008 Tempus 4.

Romania a participat la acest program incepand cu 1991.

Tempus urmareste dezvoltarea cooperarii universitare intre Uniunea Europeana si state partenere din Balcanii de Vest, Europa de Est, Asia Centrala si regiunea mediteraneana, contribuind astfel si la dezvoltarea dialogului intercultural.

Valoarea adaugata a acestui program tine de promovarea cooperarii internationale si regionale, prin dezvoltarea contactelor personale si profesionale, la nivel academic, intre Uniunea Europeana si statele partenere. In Europa Centrala si de Est, Tempus a sprijinit mai mult de 70000 de cadre didactice sau personal administrativ din invatamantul superior sa efectueze stagii de formare in Statele Membre. Acestia au colaborat cu aproape 50000 de colegi din universitatile UE.

Programul Tempus sprijina modernizarea sistemelor de invatamant superior din statele partenere - in special prin intermediul Masurilor Structurale. Acest lucru presupune activitati de intarire a convergentei politicilor educationale ale statelor partenere cu politicile si prioritatile UE.


Copyright © Universitatea din Craiova. | Ultima actualizare: 28-07-2021 Cautare | Contact | Harta Site | Design

Facultatile Universitatii din Craiova:
Departamente, adrese de interes:
Ministerul Educatiei si Cercetarii, Tineretului si Sportului Agentia Romana de Asigurare a Calitatii în Învatamantul Superior Portalul Uniunii Europene RoEduNet Proiecte strategice pentru Invatamantul Superior

Universitatea din Craiova

adresa: str. A. I. Cuza nr.13, Craiova, Romania, cod postal: 200585
tel: +40 251 414398, fax: +40 251 411688

Universitatea din Craiova este inregistrata ca operator in Registrul de evidenta a prelucrarii datelor cu caracter personal, gestionat de Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter personal, sub nr. 10883, avand ca scop declarat "gestionarea bazei de date a cursantilor".