Inapoi

 

CURRICULUM VITAE

 

Nume si prenume:

STOICA FELICIA

Data si locul nasterii:

28.08.1965, DRAGASANI, VALCEA

Telefon:

0724246599

Adresa de e-mail:

feliciastoica@yahoo.com

Locul de munca actual si functia didactica:

UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA, FACULTATEA DE HORTICULTURA – LECTOR. UNIV.

Discipline predate:

TEHNOLOGII GENERALE IN INDUSTRIA ALIMEMTARA, OENOLOGIE

Studii superioare:

Institutia

Perioada

(de la… pana la….)

Grade sau diplome obtinute

UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA, FACULTATEA DE HORTICULTURA

1990 - 1995

DIPLOMA DE LICENTA

UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA, FACULTATEA DE HORTICULTURA

1995 - 1996

DIPLOMA DE STUDII APROFUNDATE

UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA, FACULTATEA DE HORTICULTURA

1996 - 2003

DIPLOMA DE DOCTOR IN STIINTE AGRICOLE SI SILVICE

Experienta profesionala:

Institutia

Functia

Perioada

(de la… pana la….)

UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA,

FACULTATEA DE HORTICULTURA

PREPARATOR UNIV.

1995 - 1998

UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA,

FACULTATEA DE HORTICULTURA

ASISTENT UNIV.

1998 - 2002

UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA,

FACULTATEA DE HORTICULTURA

LECTOR UNIV.

2002 - PREZENT

Lucrari elaborate si/sau publicate (numar de lucrari, 5 titluri reprezentative):

1.  STOICA FELICIA, 2005 – Incidenta conditiilor climatice asupra continutului in compusi terpenici ai strugurilor de Tamaioasa romaneasca in podgoria Dragasani, Lucrari Stiintifice, vol 14, Realizari si perspective in horticultura, viticultura si silvicultura, Universitatea agrara de stat din Moldova, Chisinau, pag. 182

2.  STOICA FELICIA, CAMELIA MUNTEAN, C. BADUCA, 2005 - The capitalization of ecological conditions in Dragasani vineyard through varieties of grapes with terpenes contents, Plovdiv, Bulgaria

3.  STOICA FELICIA, CAMELIA MUNTEAN, C. BADUCA, 2006 - Researches concerning the enzymatic preparation influence on the flavors extraction from Tamaioasa romaneasca by Dragasani during the maceration process, 41st Croatian & 1st International Symposium on agriculture, Opatija, Croatia, pag. 753.

4.  STOICA FELICIA, CAMELIA MUNTEAN, GIURGIULESCU L, IONELA POPA, 2007 – Influence of must clarification process on the white wine volatile compounds concentrations, 42nd Croatian & 2nd International Symposium on Agriculture, Opatija, Croatia

5.  BADUCA C., GHEORGHITA M., MUNTEAN CAMELIA, STOICA FELICIA, SEICULESCU M., VLADASEL M., NICOLAESCU C., 2007 - L'évolution des principaux indicateurs climatiques et leur relation avec la qualité des vins obtenus dans la vignoble Dragasani, Roumanie. Colloque international et pluridisciplinaire sous l`égide de la chaire UNESCO Vin et Culture – Réchauffement climatique, quels impacts probables sur le vignoble ? – pag. 22, Dijon, France.

6.    STOICA FELICIA, CICHI DANIELA DOLORIS, MUNTEAN CAMELIA, CIUPEANU CALUGARU DANIELA, 2008 - The influence of different type of maceration on flavor complex in Romanian flavors wines, First Symposium on Horticulture in Europe, Vienna, Austria

Carti de specialitate, cursuri, tratate (3 titluri reprezentative):

1.  STOICA FELICIA, 2006 - Tehnologii generale in industria alimentara. Ghid de lucrari practice, 280 pag., Editura Sitech, Craiova, I.S.B.N.: 973-746-146-0

2.  STOICA FELICIA, 2007 - Tehnologii generale in industria alimentara fermentativa, 341 pag., Editura Sitech, Craiova, I.S.B.N.: 978-976-746-591-7

3.    STOICA FELICIA, 2007 – Vinurile aromate si semiaromate in podgoria Dragasani. Traditie tehnologie si perspective, 240 pag., Editura Universitaria, Craiova, ISBN 978-606-510-011-4

Domenii de competenta:

Studiul terpenol din strugurii si vinurile aromate

Studiul posibilitatilor de extragere si potentare a complexului aromatic in vinurile aromate si semiaromate

Studii privind aromele din distilatele naturale din fructe, vin si subproduse vinicole

Membru al asociatiilor:

B.E.N.A.

Activitate de cercetare (numar de contracte, directii de cercetare):

In calitate de membru in colectivele de cercetare stiintifica al contractelor de cercetare:

1999: Cercetari privind posibilitatile tehnologice, biologice si biochimice de obtinere si conditionare a vinurilor rosii seci cu valoare igieno-alimentara ridicata. Nr. 15 C/1997, tema nr. 83.

2000-2001: Studiul potentialului  natural si oenologic al podgoriilor din Oltenia privind obtinerea vinurilor rosii bogate in compusi polifenolici cu actiune favorabila asupra sanatatii omului. Nr. 7346/2000, tema nr. 1, cod CNCSIS 49

2000-2002: Studiul posibilitatilor tehnologice de obtinere a vinurilor rosii de tip sortiment in arealele colinare ale Olteniei. Nr. 33451/2002, tema nr. 20, cod CNCSIS 980

2002-2003: Valorificarea superioara a productei viticole de pe nisipurile din Oltenia prin vinuri aromatizate si vitaminizate. Nr. 33451/2002, tema nr. 3, cod CNCSIS 493.

2002-2003: Cercetari privind influenta principalilor factori biologici, biochimici si tehnologici asupra compozitiei si calitatii vinurilor de maceratie. Nr. 33451/2003, tema nr. 6, cod CNCSIS 495

2007-2008: Grant CNCSIS : Evaluarea, conservarea si utilizarea biodiversitatii in vederea imbunatatirii sortimentului viticol – alternativa pentru o viticultura durabila, de calitate. Cod CNCSIS 635