CURRICULUM VITAE
Nume si prenume: |
SAVESCU PETRE |
|||
Data si locul nasterii: |
16 IUNIE 1965, SIBIU, Jud. SIBIU |
|||
Telefon: |
0251414541(serv.) |
|||
Adresa de e-mail: |
psavescu@gmail.com |
|||
Locul de munca actual si functia didactica: |
Universitatea din Craiova, Facultatea de Horticultura, Tehnologia Prelucrarii Produselor Alimentare, Lector univ.dr.ing. |
|||
Discipline predate: |
Tehnologii si utilaje in industria zaharului, Tehnologia laptelui si a produselor lactate, Toxicologie alimentara, Igiena Intreprinderilor de Industrie Alimentara |
|||
Studii superioare: |
||||
Institutia |
Perioada (de la… pana la….) |
Grade sau diplome obtinute |
||
Universitatea din Craiova, Facultatea de Horticultura, Specializarea de Tehnologia Produselor Alimentare |
1995 - 2000 |
Inginer Tehnolog in Industria Alimentara |
||
Universitatea de Medicina si Farmacie, Facultatea de Farmacie, curs postuniv de Chimie Sanitara |
2001 - 2002 |
Specialist in Chimie Sanitara |
||
Universitatea din Craiova, Facultatea de Chimie |
2000 - 2006 |
Doctor in Stiinte Exacte, Chimie |
||
Experienta profesionala: |
||||
Institutia |
Functia |
Perioada (de la… pana la….) |
||
Universitatea din Craiova, Facultatea de Horticultura, |
Preparator univ. titular drd. |
2000 - 2002 |
||
Universitatea din Craiova, Facultatea de Horticultura, |
Asistent univ. titular drd. |
2002 - 2006 |
||
Universitatea din Craiova, Facultatea de Horticultura, |
Lector univ. titular dr. |
2006 - prezent |
||
Lucrari elaborate si/sau publicate (numar de lucrari, 5 titluri reprezentative): |
||||
1. Petre Savescu, Liviu Giurgiulescu, Nina Turcan - "Study concerning decrease the oxidative risk for raw milk according to the European Standard (QMS ISO 9000:2000) applied to dairy factories", prezentata in International Workshop on Quality On Food And Beverages In The Frame Of Eu Standards, Balkan Environmental Asociation (BENA) Bucuresti, 2006, acceptat spre publicare in Journal of Environmental Protection and Ecology (JEPE); 2. Petre Savescu, Mircea Preda - "Researches about variation of the redox potential for the soymilk obtain from the deionised waters", Revista de Chimie, vol 56, nr 8, pag. 853-857, ISSN 0034-752 –factor de impact ISI; 3. Petre Savescu, Mircea Preda- "Study concerning the redox potential exchange for the soymilk obtain from natural ionised waters", Revista de Chimie, vol 56, nr 9, pag. 895-900, ISSN 0034-752 – factor de impact ISI; 4. Petre Savescu si col. - „The Ascorbic Acid Use For Monitoring The Hydrogen Peroxide From Cow Milk”, lucrare prezentata in cadrul „The III-rd International Congress on Preventive Medicine, sectiunea IV - Food safety and nutrition - risk assessment and management”, publicata in Book of Abstracts from the Macedonean Congress, refer. cu factor de impact, Ohrid, Macedonia, oct 2006; 5. Petre Savescu si col. - „The Soymilk Lipoxygenases Free - Obtaining Using The Natural Ionised Waters”, prezentata in cadrul „The III-rd International Congress on Preventive Medicine, sectiunea IV - Food safety and nutrition - risk assessment and management”, publicata in Book of Abstracts from the Macedonean Congress, refer. cu factor de impact, Ohrid, Macedonia, oct 2006 |
||||
Carti de specialitate, cursuri, tratate (3 titluri reprezentative): |
||||
1. Petre Savescu, Mircea Preda – „Imbunatatirea proceselor redox care apar la prelucrarea laptelui de vaca si a laptelui de soia”, 250 pagini, Editura SITECH, Craiova, 2008 2. Petre Savescu – „Tehnologii folosite la obtinerea zaharului din sfecla de zahar”, 197 pagini, Editura SITECH, Craiova, 2008 |
||||
Domenii de competenta: |
||||
Electrochimie, Chimie fizicala si coloidala, Biochimie, Chimie alimentara, Chimie Sanitara, Protectie antichimica si nucleara, Tehnologii alimentare, constructie si implementare SMC ISO 9001/2001, proiectare si implementare tehnologii in cadrul proiectelor de industrie alimentara finantate pe Fonduri Structurale |
||||
Membru al asociatiilor: |
||||
Asociatia Profesionala “Agr-Al Turism Oltenia“ Craiova (A.T.O. - O.N.G.), organism neguvernamental, nonprofit, apolitic; membru fondator si prim vicepresedinte, Manager de proiecte si Responsabil cu probleme de industrie alimentara (iul.2000-feb. 2005), presedinte interimar (feb.2005- prezent); - din 2002- membru al Balkanic Environmental Association (B.E.N.A.)- organism nonguvernamental, nonprofit, international cu sediul in Thesaloniki (Grecia) si care, din 1998, contribuie la imbunatatirea relatiilor de colaborare in Balcani, in domeniul protectiei mediului si a sanatatii oamenilor; - din februarie 2003 - membru al Asociatiei Generale a Inginerilor din Romania (A.G.I.R.) – avand in vedere specializarea de baza, de inginer de industrie alimentara, pentru un acces permanent la informatii din domeniul de pregatire; - din 2007 - membru nominalizat al "Societatii Americane de Chimie " (A.C.S.) - cu sediul in Washington D.C. Aderarea ca membru cu drepturi depline a fost rezultatul propunerii unor membrii marcanti ai ACS si a nominalizarii de catre acestia - pentru rezultate deosebite obtinute in chimia si tehnologia laptelui de soia si a laptelui de vaca. |
||||
Premii si distinctii: |
||||
- unul dintre cele trei premii la International Workshop "A Healthy Environment for Food Quality and Safety" organizat de Academia Romana pentru Stiinte Agricole si Silvice si Balkan Environmental Association (B.EN.A.) - International Center for Agriculture and Food Protection (I.C.A.F.P.)- pentru lucrarea prezentata “Environmental Risk’s Decreasing According To The European Standard (QMS ISO 9000:2000) Applied To Food Factories” - nominalizare - pentru activitatea desfasurata pana acum si inserare in Catalogul Marquis Who's Who in the World 2006- 23rd Edition - nominalizare - pentru activitatea desfasurata pana acum si inserare in Catalogul Marquis Who's Who in Science and Engineering 2006 - 2007, “Science and Engineering”, 9th Edition - nominalizare - pentru activitatea desfasurata pana acum si inserare in Catalogul Marquis Who's Who in Science and Engineering 2007 - 2008, “Science and Engineering”, 10th Anniversary Edition - nominalizare - pentru activitatea desfasurata pana acum si inserare in Catalogul Marquis Who's Who in the World, 25th Silver Anniversary Edition, editie aparuta in noiembrie 2007 - nominalizare - pentru activitatea desfasurata pana acum si inserare in Catalogul Marquis Who's Who in the World, 26th Edition, editie care va aparea in noiembrie 2009 |
||||
Activitate de cercetare (numar de contracte, directii de cercetare): |
||||
Membru in Echipa de Cercetare in 5 Contracte finantate C.N.C.S.I.S. Sef de echipa de cercetare intr-un contract de tip CEEX Membru in echipa de cercetare intr-un contract de tip PNCDI2 - Parteneriat Director Tehnic pe un contract de tipul IMPACT Directii de cercetare: Toxicitate aditivi (in special edulcoranti naturali si sintetici), prelucrare ciuperci Pleurotus-alimente functionale, antioxidanti, enzime oxido-reducatoare, lapte de soia, lapte de vaca, control si expertiza falsuri in produsele alimentare |
||||
Alte competente: |
||||
- Certificat ca Programator Java si Fox Pro - Certificat ca Auditor pentru S.M.C. – I.S.O. 9001,2,4/2001 - Certificat ca Auditor mediu pentru S.M.M. – I.S.O.14001/2004 - Certificat pentru Formator de formatori - Certificat pentru Manager de Proiect – Proiecte de cercetare si Proiecte cofinantate din Fonduri Structurale |
||||