CURRICULUM VITAE
Nume si prenume: |
Nour Violeta |
|
||
Data si locul nasterii: |
27 iulie 1966, Galati |
|
||
Telefon: |
0722791987, 0251/414541 |
|
||
Adresa de e-mail: |
vionour@central.ucv.ro |
|
||
Locul de munca actual si functia didactica: |
Universitatea din Craiova, Facultatea de Horticultura Conferentiar universitar |
|
||
Discipline predate: |
Tehnologii in industria conservelor Tehnologia carnii si a produselor din carne Nutritie umana si inocuitate |
|
||
Studii superioare: |
|
|||
Institutia |
Perioada (de la pana la .) |
Grade sau diplome obtinute |
|
|
Universitatea din Galati Facultatea de Tehnologia si Chimia Produselor Alimentare |
Sept. 1984 Febr. 1989 |
Inginer tehnolog in industria alimentara |
|
|
Academia de Studii Economice Bucuresti, Facultatea de Comert |
Sept. 1991 Iun. 1997 |
Economist specializarea Comert - Marketing |
|
|
Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati |
Apr. 1995 Iun. 2001 |
Doctor in Stiinte ingineresti, specializarea Inginerie Industriala |
|
|
Experienta profesionala: |
|
|||
Institutia |
Functia |
Perioada (de la pana la .) |
|
|
Intrepr. de Industrializare a Carnii, Targoviste, jud. Dambovita |
Inginer tehnolog Responsabil sectie |
Apr. 1989 Mar. 1994 |
|
|
Universitatea din Craiova, Facultatea de Horticultura |
Preparator univ. |
Mar. 1994 Febr. 1995 |
|
|
Universitatea din Craiova, Facultatea de Horticultura |
Asistent univ. |
Mar. 1995 Febr. 1999 |
|
|
Universitatea din Craiova, Facultatea de Horticultura |
Lector univ. |
Mar. 1999 Sept. 2003 |
|
|
Universitatea din Craiova, Facultatea de Horticultura |
Conf.univ. |
Sept. 2003 prezent |
|
|
Lucrari elaborate si/sau publicate (numar de lucrari, 5 titluri reprezentative): |
||||
Lucrari - 105 1. Nour Violeta, Trandafir I., Ionica M.E. Development and evaluation of an HPLC-DAD method for determination of benzoic acid in tomato sauce and ketchup. Buletinul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca, seria Agricultura, Cluj-Napoca, 2007, ISBN 1843-5246, pag. 510-515. 2. Nour Violeta, Trandafir I., Ionica M.E. Development and validation of an HPLC method for the determination of acesulfame K and saccharin in confectionery with no added sugar. SCIENTIFIC STUDY & RESEARCH Chemistry & Chemical Engineering, Biotechnology, Food Industry, Volume VII, no. 4, 2007, Bacau, pag. 397-404, ISSN 1582-540X. 3. Ionica M.E., Nour Violeta, Botu M. Study concerning the influence of the electroionic technology on long term storage of apples. ACTA HORTICULTURAE, vol. 737, ISHS, 2007, pag. 47-51. 4. Nour Violeta, Ionica M.E. Vacuum-packing preservation technique used for extending the shelf-life of certain vegetal products. Journal of Environmental Protection and Ecology, vol. 5, no.4, 2004, ISSN 1311-5065, pag. 912-916. 5. Nour Violeta, Banu C. Protein concentration, sodium chloride and polyphosphates affect apparent viscosity of sodium caseinate gels. LA RIVISTA ITALIANA DELLE SOSTANZE GRASSE, Vol. LXXX, Marzo/Aprile, 2003, Milano, Italia, pag. 109-111. |
||||
Carti de specialitate, cursuri, tratate (3 titluri reprezentative): |
||||
Carti: 14 1. Nour Violeta Tehnologia carnii si produselor din carne. Ed. Universitaria, Craiova, 2008, ISBN 978-606-510-056-5 (266 p). 2. Nour Violeta Proprietati functionale ale proteinelor in produsele alimentare. Ed. Universitaria, Craiova, 2007, ISBN 978-973-742-910-0 (270 p). 3. Nour Violeta, Ionica Mira Elena Controlul calitatii in industria conservelor de legume si fructe. Ed. Universitaria, Craiova, 2004, ISBN 973-8043-68-9,(207 p). |
||||
Domenii de competenta: |
||||
- Tehnologia si chimia produselor alimentare - Tehnologii si utilaje pentru prelucrarea produselor vegetale - Tehnologia carnii si produselor din carne - Analiza si control in industria conservelor vegetale - Cercetari privind proprietatile functionale ale proteinelor - Cercetari privind formarea gelurilor cu ajutorul proteinelor de origine vegetala si animala - Cercetari privind modificarile compozitiei chimice a produselor horticole in timpul pastrarii - Cercetari privind influenta tehnologiei electroionice asupra pastrarii unor produse horticole - Cercetari privind transformarile fizico-chimice si biochimice la ambalarea sub vid a unor produse vegetale - Determinarea unor aditivi si contaminanti din produsele alimentare |
||||
Membru al asociatiilor: |
||||
- International Society for Horticultural Science - Balkan Environmental Association (B.En.A.) - Societatea de Chimie din Romania - Asociatia Specialistilor din Morarit si Panificatie - Romania - Asociatia Horticultorilor - Romania |
||||
Premii si distinctii: |
||||
- Premiul "Societatii Romane a Horticultorilor" pentru lucrarea "Tehnologii si utilaje in industria conservelor de legume si fructe" |
||||
Activitate de cercetare (numar de contracte, directii de cercetare): |
||||
7 din care 2 ca Director de contract - Cercetari privind proprietatile functionale ale proteinelor - Cercetari privind formarea gelurilor cu ajutorul proteinelor de origine vegetala si animala - Cercetari privind modificarile compozitiei chimice a produselor horticole in timpul pastrarii - Cercetari privind influenta tehnologiei electroionice asupra pastrarii unor produse horticole - Cercetari privind transformarile fizico-chimice si biochimice la ambalarea sub vid a unor produse vegetale - Determinarea unor aditivi si contaminanti din produsele alimentare |
||||