Inapoi

CURRICULUM VITAE

 

Nume si prenume:

Nour Violeta

 

Data si locul nasterii:

27 iulie 1966, Galati

 

Telefon:

0722791987, 0251/414541

 

Adresa de e-mail:

vionour@central.ucv.ro

 

Locul de munca actual si functia didactica:

Universitatea din Craiova, Facultatea de Horticultura – Conferentiar universitar

 

Discipline predate:

Tehnologii in industria conservelor

Tehnologia carnii si a produselor din carne

Nutritie umana si inocuitate

 

Studii superioare:

 

Institutia

Perioada

(de la… pana la….)

Grade sau diplome obtinute

 

Universitatea din Galati

Facultatea de Tehnologia si Chimia Produselor Alimentare

Sept. 1984 – Febr. 1989

Inginer tehnolog in industria alimentara

 

Academia de Studii Economice Bucuresti, Facultatea de Comert

Sept. 1991 – Iun. 1997

Economist specializarea

Comert - Marketing

 

Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati

Apr. 1995 – Iun. 2001

Doctor in Stiinte ingineresti, specializarea Inginerie Industriala

 

Experienta profesionala:

 

Institutia

Functia

Perioada

(de la… pana la….)

 

Intrepr. de Industrializare a Carnii, Targoviste, jud. Dambovita

Inginer tehnolog

Responsabil sectie

Apr. 1989 – Mar. 1994

 

Universitatea din Craiova, Facultatea de Horticultura

Preparator univ.

Mar. 1994 – Febr. 1995

 

Universitatea din Craiova, Facultatea de Horticultura

Asistent univ.

Mar. 1995 – Febr. 1999

 

Universitatea din Craiova, Facultatea de Horticultura

Lector univ.

Mar. 1999 – Sept. 2003

 

Universitatea din Craiova, Facultatea de Horticultura

Conf.univ.

Sept. 2003 – prezent

 

Lucrari elaborate si/sau publicate (numar de lucrari, 5 titluri reprezentative):

Lucrari - 105

1. Nour Violeta, Trandafir I., Ionica M.E. – Development and evaluation of an HPLC-DAD method for determination of benzoic acid in tomato sauce and ketchup. Buletinul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca, seria Agricultura, Cluj-Napoca, 2007, ISBN 1843-5246, pag. 510-515.

2. Nour Violeta, Trandafir I., Ionica M.E. – Development and validation of an HPLC method for the determination of acesulfame K and saccharin in confectionery with no added sugar. SCIENTIFIC STUDY & RESEARCH – Chemistry & Chemical Engineering, Biotechnology, Food Industry, Volume VII, no. 4, 2007, Bacau, pag. 397-404, ISSN 1582-540X.

3. Ionica M.E., Nour Violeta, Botu M. – Study concerning the influence of the electroionic technology on long term storage of apples. ACTA HORTICULTURAE, vol. 737, ISHS, 2007, pag. 47-51.

4. Nour Violeta, Ionica M.E. – Vacuum-packing – preservation technique used for extending the shelf-life of certain vegetal products. Journal of Environmental Protection and Ecology, vol. 5, no.4, 2004, ISSN 1311-5065, pag. 912-916.

5. Nour Violeta, Banu C. – Protein concentration, sodium chloride and polyphosphates affect apparent viscosity of sodium caseinate gels. LA RIVISTA ITALIANA DELLE SOSTANZE GRASSE, Vol. LXXX, Marzo/Aprile, 2003, Milano, Italia, pag. 109-111.

Carti de specialitate, cursuri, tratate (3 titluri reprezentative):

Carti: 14

1. Nour Violeta – Tehnologia carnii si produselor din carne. Ed. Universitaria, Craiova, 2008, ISBN 978-606-510-056-5 (266 p).

2. Nour Violeta – Proprietati functionale ale proteinelor in produsele alimentare. Ed. Universitaria, Craiova, 2007, ISBN 978-973-742-910-0 (270 p).

3. Nour Violeta, Ionica Mira Elena – Controlul calitatii in industria conservelor de legume si fructe. Ed. Universitaria, Craiova, 2004, ISBN 973-8043-68-9,(207 p).

Domenii de competenta:

- Tehnologia si chimia produselor alimentare

- Tehnologii si utilaje pentru prelucrarea produselor vegetale

- Tehnologia  carnii si produselor din carne

- Analiza si control in industria conservelor vegetale

- Cercetari privind proprietatile functionale ale proteinelor

- Cercetari privind formarea gelurilor cu ajutorul proteinelor de origine vegetala si animala

- Cercetari privind modificarile compozitiei chimice a produselor horticole in timpul pastrarii

- Cercetari privind influenta tehnologiei electroionice asupra pastrarii unor produse horticole

- Cercetari privind transformarile fizico-chimice si biochimice la ambalarea sub vid a unor produse vegetale

- Determinarea unor aditivi si contaminanti din produsele alimentare

Membru al asociatiilor:

- International Society for Horticultural Science

- Balkan Environmental Association (B.En.A.)

- Societatea de Chimie din Romania

- Asociatia Specialistilor din Morarit si Panificatie - Romania

- Asociatia Horticultorilor - Romania

Premii si distinctii:

- Premiul "Societatii Romane a Horticultorilor" pentru lucrarea "Tehnologii si utilaje in industria conservelor de legume si fructe"

Activitate de cercetare (numar de contracte, directii de cercetare):

7 din care 2 ca Director de contract

- Cercetari privind proprietatile functionale ale proteinelor

- Cercetari privind formarea gelurilor cu ajutorul proteinelor de origine vegetala si animala

- Cercetari privind modificarile compozitiei chimice a produselor horticole in timpul pastrarii

- Cercetari privind influenta tehnologiei electroionice asupra pastrarii unor produse horticole

- Cercetari privind transformarile fizico-chimice si biochimice la ambalarea sub vid a unor produse vegetale

- Determinarea unor aditivi si contaminanti din produsele alimentare