Inapoi

 

CURRICULUM VITAE

 

Nume si prenume:

MUNTEAN CAMELIA

Data si locul nasterii:

26.12.1967, OCNA SIBIULUI, SIBIU

Telefon:

 

Adresa de e-mail:

camelia_muntean@yahoo.com

Locul de munca actual si functia didactica:

UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA, FACULTATEA DE HORTICULTURA – CONF. UNIV.

Discipline predate:

MATERII PRIME IN INDUSTRIA VINICOLA

TEHNOLOGII SI UTILAJE IN INDUSTRIA VINICOLA

Studii superioare:

Institutia

Perioada

(de la… pana la….)

Grade sau diplome obtinute

Universitatea din Craiova, Facultatea de Horticultura

1986-1990

DIPLOMA DE LICENTA

Universitatea din Craiova, Facultatea de Horticultura

1993-1997

DIPLOMA DE DOCTOR IN STIINTE AGRICOLE SI SILVICE

Experienta profesionala:

Institutia

Functia

Perioada

(de la… pana la….)

UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA, FACULTATEA DE HORTICULTURA

PREPARATOR UNIV.

1992 - 1995

UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA, FACULTATEA DE HORTICULTURA

ASISTENT UNIV.

1995 - 1997

UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA, FACULTATEA DE HORTICULTURA

LECTOR UNIV.

1997 - 2002

UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA, FACULTATEA DE HORTICULTURA

CONF. UNIV.

2002 - PREZENT

Lucrari elaborate si/sau publicate (numar de lucrari, 5 titluri reprezentative):

1.   CAMELIA MUNTEAN, M. GHEORGHITA, C. BADUCA CAMPEANU, I. DINU, Felicia STOICA – Rezultate preliminare privind posibilitatile tehnologice de obtinere a vinurilor de tip Clairet. Editura Eurostampa, Timisoara, 2001, pag. 29-34.

2.   Camelia MUNTEAN, M. GHEORGHITA, C. BADUCA CAMPEANU – Contributii la imbunatatirea tehnologiei de obtinere a vinurilor roze de consum curent si calitate superioara. Analele Universitatii din Craiova, Vol. VII (XLIII), 2002, pag. 339-343.

3.   Camelia MUNTEAN, M. GHEORGHITA, C. BADUCA, L. GIURGIULESCU, I. CHIRCAN – Results concerning the application of different technological process of pink wines obtaining. Analele Universitatii din Craiova, Vol. VIII  (XLIV), 2003, pag. 553-557.

4.   Camelia MUNTEAN, P. BANITA, M. GHEORGHITA,  C. BADUCA – Conditionarea si imbutelierea timpurie a vinurilor rosii – o necesitate stringenta de ordin igieno-alimentar. Lucrarile simpozionului international Euro-aliment 2003, Universitatea Dunarea de jos Galati, Editura Academica Galati, pag. 85-89.

5.   Camelia MUNTEAN, Felicia Stoica, C. Baduca, 2007 - The influence of the various conditioning treatments the on the compositional parameters of rose wines, First Symposium on Horticulture in Europe, Vienna, Austria

Carti de specialitate, cursuri, tratate (3 titluri reprezentative):

1.    CAMELIA MUNTEAN, 2001 – Materii prime pentru industria vinicola. 170 pag., Editura Sitech, Craiova, ISBN: 973-657-106-8

2.    M. GHEORGHITA, CAMELIA MUNTEAN, C. BADUCA, 2002 – Onologie 2. Obtinerea, pastrarea si conditionarea produselor vinicole, 430 pag., Ed. Sitech, Craiova, ISBN: 973-657-251-X

3.    CAMELIA MUNTEAN, IONICA LAURA, 2006 – Struguri de masa si materii prime pentru industria vinicola, 164 pag., Editura Sitech, Craiova,I.S.B.N. 973-746-138-X

4.    M. GHEORGHITA, C. BADUCA, CAMELIA MUNTEAN, N. GIUGEA, 2006 – Oenologie 1. Bazele industriei vinicole, 380 pag., Ed. Sitech, Craiova, ISBN: 973-746-167-3

Domenii de competenta:

STUDIUL MATERIEI COLORANTE DIN STRUGURI

STUDIUL STRUCTURII CROMATICE A VINURILOR

TEHNOLOGII DE VINIFICARE IN ROZE. POSIBILITATI TEHNOLOGICE DE CONDITIONARE TIMPURIE A VINURILOR ROSII SI ROZE

Membru al asociatiilor:

B.E.N.A., A.DA.R.

Activitate de cercetare (numar de contracte, directii de cercetare):

In calitate de director de proiect

2000-2001: Studiul posibilitatilor tehnologice de valorificare superioara a sortimentului de struguri din zona nisipurilor Olteniei. Nr. 7346/2000, tema nr. 29, cod CNCSIS 5.

2002-2003: Valorificarea superioara a productei viticole de pe nisipurile din Oltenia prin vinuri aromatizate si vitaminizate. Nr. 33451/2002, tema nr. 3, cod CNCSIS 493