Copyright © Facultatea de Educatie Fizica si Sport Cautare | Contact | Harta Site | Design

CURSURI POSTUNIVERSITARE

Pentru anul universitar 2012-2013 sunt propuse urmatoarele cursuri postuniversitare:

1. INITIERE IN TERAPIA YUMEIHO-Curs de baza destinat insusirii unor cunostinte teoretice si practice referitoare la terapia Yumeiho. Curs organizat de Universitatea din Craiova in colaborare cu reprezentanti ai Societatii Romane de Yumeiho.

2. REDRESARE POSTURALA GLOBALA - Curs de baza care isi propune dobandirea unor cunostinte legate de evaluarea posturii, mecanisme de postura si tehnici de redresare a posturii. Curs organizat de Universitatea din Craiova in colaborare cu reprezentanti ai AIRPG Italia.

Cursurile se desfasoara la sediul Facultatii de Educatie Fizica si Sport, Universitatea din Craiova, pe o durata de 4 saptamani, dupa un program stabilit de comun acord cu cursantii, incepand cu 15 februarie 2013. La curs pot participa absolventi de studii superioare de specialitate (kinetoterapeuti, medici, absolventi de educatie fizica si sport) sau absolventi din domenii conexe. Inscrierile se fac la secretariatul facultatii prin depunerea unei cereri prin care se socilicta participarea la aceste cursuri. Inscrierile se desfasoara in perioada 5 noiembrie 2012 - 1 ianuarie 2013. Taxa de participare 650lei pentru fiecare curs. Taxa de participare poate fi platita in 2 transe. Derularea cursurilor necesita un numar de cursanti cuprins intre 15-20.
La finalul cursurilor absolventii vor dobandi diplome si certificate avizate de Ministerul Educatiei si Cercetarii, care atesta competente suplimentare.
Persoane de contact:
Prof. univ.dr. Rusu Ligia, Medic primar
Conf. univ.dr. Calina Mirela, Medic primar
Informatii suplimentare la adresa de e-mail:
ligiarusu@ hotmail.com
si pe adresa web: http://cis01.central.ucv.ro/educatie_fizica-kineto/


3.APLICATII ALE HIDROKINETOTERAPIEI IN STATIUNILE BALNEOCLIMATERICE -Se va desfasura incepand cu 1.03.2013, la sediul Facultatii de Educatei Fizica si Sport, Universitatea din Craiova.
Taxa de participare 1000lei
Minim 20cursanti

4.APLICATII ALE MASAJULUI IN STATIUNI BALNEOCLIMATERICE -Se va desfasura incepand cu 1.03.2013, la sediul Facultatii de Educatei Fizica si Sport, Universitatea din Craiova.
Taxa de participare 1000lei
Minim 20cursanti
Informatii suplimentare:
Prof. univ.dr. Avramescu Taina
Email: taina_mistico@yahoo.com

5. SELECTIA SI INITIEREA IN SPORTUL DE PERFORMANTA - Program postuniversitar de formare si dezvoltare profesionala continua.

Cursurile se desfasoara la sediul Facultatii de Educatie Fizica si Sport, Universitatea din Craiova, pe o durata de 4 saptamani, dupa un program stabilit de comun acord cu cursantii, incepand cu 15 februarie 2013. La curs pot participa absolventi de studii superioare de specialitate (profesori de educatie fizica si sport, antrenori, preparatori fizici) sau absolventi din domenii adiacente. Inscrierile se fac la secretariatul facultatii prin depunerea unei cereri prin care se socilicta participarea la aceste cursuri. Inscrierile se desfasoara in perioada 5 noiembrie 2012 - 15 ianuarie 2013. Taxa de participare 650lei poate fi platita in 2 transe. Derularea cursurilor necesita un numar de cursanti cuprins intre 15-20.
La finalul cursurilor absolventii vor dobandi diplome si certificate avizate de Ministerul Educatiei si Cercetarii, care atesta competente suplimentare.
Persoane de contact:
conf. univ.dr. Nanu Marian Costin
Informatii suplimentare la adresa de e-mail:
costi_21nanu@yahoo.com
si pe adresa web: http://cis01.central.ucv.ro/educatie_fizica-kineto/

Contact:
tel /fax: 0251 422743; e-mail: efs_kineto@sport.ucv.ro


CURSURI POSTUNIVERSITARE DESFASURATE

Shiatsu este un stil de masaj fondat in Japonia prin combinarea de tehnici de masaj oriental cu notiuni moderne de anatomie si fiziologie din medicina vestica. Este daca vreti un fel de acupunctura fara ace. El s-a raspandit ulterior cu rapiditate in Statele Unite si Europa, datorita succesului sau in tratarea sau ameliorarea unor afectiuni. Shiatsu consta predominant in tehnici de aplicare de presiune cu degetele, palmele sau cotul in punctele de acupunctura. Secundar, sunt folosite tehnici de stretching, tehnici de eliberari neurocraniene si tehnici din masajul clasic suedez.

Un beneficiu deloc de neglijat al masajului shiatsu este starea de relaxare fizica si psihica pe care o induce. Cand se instaleaza stresul, fie el psihic sau fizic manifestarile lui sunt interne, dar si externe la nivelul pielii si tesutului muscular. Drept rezultat, puncte specifice sau regiuni intregi devin dureroase, tensionate, sensibile sau indurate. Medicina orientala a dezvoltat de-a lungul miilor de ani un sistem terapeutic care utilizeaza aceste puncte nu numai pentru diagnostic, ci si pentru tratament. Acupunctura si shiatsu controleaza starea interna a organismului prin manipularea tesuturilor externe. Rezultatele terapeutice ale acestor doua metode extraordinare sunt cunoscute si apreciate inca din antichitate, iar medicina moderna le acorda acum credibilitatea bine-meritata.

Stretchingul asistat este o metoda stiintifica dezvoltata de Aaron Mattes, renumit maseur si kinetoterapeut american. La noi in tara este practicat de catre foarte putini terapeuti profesionisti. Stretchingul utilizeaza miscari precise care au rolul de a izola zone specifice care vor fi intinse. Odata obtinuta pozitia optima, intinderea este mentinuta 1,5-2 secunde, apoi se elibereaza si se repeta miscarea de 8-10 ori intr-un set. Sunt vizate toate articulatiile si toate grupele musculare. In cadrul stretchingului asistat terapeutul este cel care controleaza miscarile si stabileste amplitudinea miscarii. Niciodata nu se atinge pragul durerii.

Beneficiile stretchingului asistat:


 

Copyright © Facultatea de Educatie Fizica si Sport Cautare | Contact | Harta Site | Design